duminică, 9 noiembrie 2014

Noua stradă Cânepii, la Avrig


Aproape un an şi jumătate a avut nevoie constructorul să transforme strada Cânepii din Avrig, una dintre cele mai importante ale oraşului, dintr-o structură de pământ, parţial pietruită şi “dotată” cu reţea de canalizare a apelor uzate (menajere), cu reţea de alimentare cu apă potabilă veche, într-una complet modernizată, cu reţele noi de apă potabilă, canalizare şi canalizare pluvială, drum asfaltat, indicatoare rutiere şi trotuare cu pavele.
De asemenea, pe stradă au fost montaţi mai mulţi hidranţi stradali, ce vor putea fi folosiţi în cazul apariţiei vreunei situaţii de urgenţă (incendii).
În urmă cu doar câteva zile, noua stradă din Avrig a fost redată circulaţiei auto şi pietonale pe întreg tronsonul (aproximativ un kilometru), astfel că acum accesul, în şi dinspre zona respectivă, este posibil în condiţii mult îmbunătăţite. Strada Cânepii face legătura între Cimitirul oraşului Avrig şi cartierul Sticla.
Surse din cadrul Primăriei Avrig ne-au informat că, în scurt timp, pe asfaltul poaspăt turnat va fi aplicat şi marcajul rutier şi vor fi montate plăcuţe de identificare.
Contractul de execuţie lucrări a obiectivului de investiţii “Modernizare străzi şi reabilitare reţele hidroedilitare în oraşul Avrig, strada Cânepii” a fost semnat în data de 17 decembrie 2012, executant fiind asocierea de firme SC Geiger Transilvania SRL şi SC Constructii SA. Valoarea totală a lucrărilor executate a fost de 3.266.750,00 lei, fără TVA.  Data începerii lucrărilor a fost 8 mai 2013 iar termenul de finalizare este 18 noiembrie 2014. Investiţia a fost finanţată din bugetul local al oraşului.

Sursa: www.tribuna.ro (06.10.2014)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu