duminică, 9 noiembrie 2014

Şedinţă anulată din lipsă de participare, la CL Avrig


La nici o săptămână de la întâlnirea extraordinară din luna octombrie (de altfel, singura din această lună, în lipsa unei dispoziţii de convocare a Consiliului Local în şedinţă ordinară, emisă de primarul oraşului), marţi, 4 noiembrie, consilierii locali avrigeni au fost aşteptaţi la o nouă şedinţă, tot extraordinară. De data aceasta, Dispoziţia de convocare a fost semnată de primarul Avrigului, Arnold Gunter Klingeis, iar pe ordinea de zi propusă a existat doar un proiect de hotărâre (privitor la rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2014), iniţiat (culmea!) de mai mulţi consilieri locali. (Se pare că a fost acelaşi proiect ce a fost retras de pe ordinea de zi a şedinţei extraordinare din luna octombrie, tocmai la propunerea majorităţii consilierilor.)
Cum era de aşteptat, având în vedere animozităţile grave ce persistă în relaţia membrilor legislativului local avrigean cu primarul oraşului, şedinţa extraordinară nu s-a putut desfăşura din lipsă de cvorum legal, la ora comunicată pentru întâlnire fiind prezenţi doar consilierul local independent Alexandru Sas, edilul şef, secretarul oraşului, unul dintre juriştii primăriei şi doi reprezentanţi ai presei.
Chiar dacă nu este foarte clar motivul pentru care consilierii locali avrigeni nu s-au prezentat la această şedinţă, conform unor surse apropiate de legislativul local, acest refuz are legătură directă cu neconvocarea pentru o şedinţă ordinară, atribuţie ce revine doar primarului.
Ca urmare, s-a mai consumat o bătălie a ciudatului „război” dintre primarul şi consilierii locali ai Avrigului, nefiind încă foarte clar cine a fost câştigătorul acesteia. Sau dacă a existat vreun învingător...

Sursa: www.tribuna.ro (06.11.2014)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu