luni, 8 decembrie 2014

Mureşenii au adus “Şcoala Viitorului” în Sibiu


Joia trecută, judeţul Sibiu a fost gazda unei numeroase delegaţii (70 de copii şi 6 cadre didactice) a Şcolii Gimnaziale “Liviu Re­breanu” din Târgu Mureş. 


Prezenţi pe meleaguri sibiene în calitate de participanţi, alături de elevii şi cadrele di­dactice de la Şcoala Gimnazială „Matei Ba­sarab” din Turnu Roşu, la Proiectul “ŞCOA­LA VII­TORULUI – Inovaţie şi performanţă în dezvoltarea competenţelor pentru o viaţă de succes”, elevii din Târgu Mureş, componenţi ai “Clubului de presă” şi “Atelierului de Cetă­ţenie Activă”, au poposit, pentru început, la Avrig, cu dorinţa de a participa la mai multe activităţi.
Astfel, la Primăria oraşului Avrig, elevii şi cadrele didactice din judeţul vecin au fost pri­mite de mai mulţi angajaţi, ce le-au prezentat strategia locală de implementare a unor proiecte de promovare a resurselor regene­rabile. Apoi s-a vizitat Muzeul Avrig, unde custodele Maria Grancea le-a vorbit elevilor despre viaţa şi activitatea marelui cărturar Gheorghe Lazăr, cel mai de seamă fiu al Avri­gului. Cei interesaţi au putut vizita şi celelalte expoziţii găzduite de muzeul avrigean.
Următorul obiectiv vizitat a fost instituţia de învăţământ parteneră în cadrul proiectului: ~coa­la Gimnazială “Matei Basarab” din Turnu Roşu. Aici, elevii atelierelor “Clubul de presă”, “Cetăţenie Activă”, “Micii Antreprenori”, “Dez­voltare personală” şi “E-şcoală” i-au aşteptat pe oaspeţii din Târgu Mureş cu emoţie şi mare ne­răbdare. În cadrul activităţilor comune des­făşurate de “Cluburile de presă” şi “Atelierele de Cetăţenie Activă”, elevii celor două şcoli  s-au cunoscut, au schimbat impresii şi adrese de contact, în vederea unei bune colaborări pentru derularea activităţilor viitoare. Expertul de informare şi publicitate, prof. Claudia Lia Purece, le-a prezentat elevilor musafiri, istori­cul comunei şi le-a explicat numele localităţii şi al şcolii.
Încărcaţi cu energie pozitivă şi multe ima­gini pitoreşti care le-au încântat privirile, elevii din Târgu Mureş s-au îndreptat spre Sibiu, pentru a lua cu asalt vechea cetate medie­vală. După vizitarea centrului istoric, o mare parte din elevi şi-au exprimat dorinţa de a se muta şi a locui în Sibiu, considerat mult mai frumos şi mai interesant decât localitatea natală.
Aşa s-a desfăşurat una din nenumăratele ac­tivităţi ale proiectului care îşi propune să for­meze elevi pregătiţi pentru ”şcoala viito­rului”.
Informaţiile ne-au fost oferite de expert de informare şi publicitate al proiectului, prof. Claudia Lia Purece..


Sursa: www.tribuna.ro (7 noiembrie 2014)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu