sâmbătă, 3 ianuarie 2015

Sediu gratuit pentru „Purtata Avrigului”


Ansamblul Folcloric „Purtata Avrigului”, al Casei de Cultură a oraşului Avrig, una dintre cele mai cunoscute structuri artistice din judeţul Sibiu, cu o vechime de peste jumătate de secol, a obţinut, din nou, sprijinul Consiliului Local Avrig. Astfel, după ce în urmă cu aproape două luni, membrii legislativului local avrigean au fost de acord cu alocarea unei sume consistente de la bugetul local al oraşului, pentru achiziţionarea de noi costume de scenă, recent, cu prilejul unei şedinţe extraordinare, aleşii locali au adoptat o hotărâre prin care au aprobat darea în folosinţă gratuită a unei încăperi dintr-un imobil propriu, pentru a folosi ca sediu viitoarei asociaţii ce se va ocupa de destinele cunoscutului ansamblu (Asociaţia Culturală „Purtata Avrigului”).
Spaţiul respectiv este situat la etajul Sălii „Pavilion” a Casei de Cultură Avrig (proprietate privată a oraşului) şi este folosit, de mai mulţi ani, de către ansamblul folcloric, pentru desfăşurarea repetiţiilor.
Dovada deţinerii spaţiului pentru sediu este necesară pentru ca demersurile de înfiinţare a Asociaţiei Culturale „Purtata Avrigului” să se poată desfăşura normal şi legal.
Primarul oraşului Avrig a fost mandatat să semneze contractul de comodat pentru spaţiul acordat structurii neguvernamentale.
Asociaţia Culturală „Purtata Avrigului” îşi propune să creeze cadrul necesar astfel încât ansamblul Avrigului să poată fi coordonat de o structură cu putere şi personalitate juridică, care să contribuie la punerea sa în valoare, la promovarea şi valorificarea tradiţiei jocului şi costumului popular, autentic, din Avrig.

Sursa: www.tribuna.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu