vineri, 3 octombrie 2014

Toamna Baroc la Palatul Brukenthal din Avrig

Consiliul Judeţean Sibiu, Autoritatea Naţională pentru Turism şi Primăria oraşului Avrig  invită publicul interesat la cea de-a VI-a ediţie a manifestării „Toamna Baroc” ce va avea loc la Avrig în 28 septembrie 2014, care închide Zilele Culturale desfăşurate în cele cinci regiuni ale judeţului Sibiu.


Palatul Brukenthal din Avrig este singura grădină în stil baroc păstrată aproape integral până în prezent pe teritoriul României. Grădina mai poartă şi numele  de Edenul Transilvaniei. Ea a fost realizată la cererea lui Samuel von Brukenthal, cel care a fost timp de 13 ani guvernatorul Transilvaniei. Grădina este organizată pe terase care coboară către lunca Oltului. Pe vremea guvernatorului grădina era amenajată în stil franţuzesc, olandez şi englezesc. 
„Reabilitarea Reşedinţei de Vară Samuel von  Brukenthal, deschiderea unei pârtii de schi în Munţii Făgăraş (Poiana Neamţului Avrig), crearea centrelor de agrement pe râul Olt, realizarea şcolii de turism Samuel von Brukenthal la Avrig, crearea Şcolii Hotel la Avrig, precum şi a unor puncte de informare prin accesare de fonduri europene sunt cateva dintre planurile pe care le am pentru a reuşi ca, în câţiva ani, Avrigul să găzduiască 3000-5000 de turişti pe lună. Palatul Brukenthal poate reprezenta pentru Avrig şi pentru România, ce reprezintă Versailles pentru Franţa şi Schonbrunn pentru Austria. Investiţia preconizată pentru realizarea proiectelor mai sus menţionate va fi de aprox. 60 de milioane de euro destinaţi infrastructurii şi îmbunătăţirii serviciilor turistice, creării de locuri de muncă şi dezvoltării business-ului turistic în oraşul Avrig”, declară primarul oraşului Avrig, Arnold Klingeis. 
La eveniment sunt aşteptaţi să participe oficialităţi şi personalităţi locale, reprezentanţi ai Autorităţii Naţionale pentru Turism, reprezentanţi ai Ministerului Fondurilor Europene, Ministerului pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri şi Turism, Ministerului Culturii şi Ministerului pentru Românii de pretutindeni,  precum şi Ambasadori ai Turismului Românesc.
Evenimentul se desfăşoară la Reşedinţa de Vară a Baronului Samuel von Brukenthal din Avrig, într-un loc încărcat de istorie şi semnificaţie.  Organizatorii şi-au propus ca prin acest eveniment de nişă  să promoveze şi să readucă în atenţia opiniei publice, a autorităţilor locale şi naţionale, dar şi a locuitorilor Avrigului, singurul complex baroc din sud estul Europei.  Mai mult decât atât, grădinile baroc au constituit un punct forte promovat ca sit pilot în cadrul proiectului transnaţional „CultTour”, finanţat de către Uniunea Europeană prin Programul de Cooperare Teritorială Sud Estul Europei. 
„Toamna Baroc” la Avrig reprezintă o experienţă culturală unică, o întoarcere în timp printre personaje de epocă, grădini luxuriante, menuete, artă şi literatură, care se integrează diversităţii culturale  europene, cu aceasta ocazie poziţionând  Reşedinţa de Vară a Baronului  Samuel von Brukenthal şi implicit  Oraşul Avrig în arealul turismului sustenabil european. 
La fiecare ediţie precedentă au fost promovate arta sticlăriei şi picturii pe sticlă, pictură şi sculptură, arta producerii de mobilier şi vestimentaţie baroc din Transilvania,  muzică baroc din Transilvania, produse culinare transilvănene după reţete specifice perioadei baroc şi echitaţie, evenimentul bucurându-se, de fiecare dată, de o participare a peste 400 de invitaţi şi publicul larg.
Programul evenimentului cuprinde manifestari culturale şi turistice menite să promoveze un obiectiv turistic unic, aflat în patrimoniul cultural transilvănean .
Consiliul Judeţean Sibiu, Autoritatea Naţională pentru Turism şi Primăria oraşului Avrig , cu sprijinul Asociaţiei Judeţene de Turism Sibiu,CJCPCT "Cindrelul - Junii" Sibiu vă aşteaptă să sărbătoriţi o toamnă baroc într-una dintre cele mai frumoase regiuni din Transilvania!

Sursa: www.transilvaniabusiness.ro (24.09.2014)


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu