luni, 27 octombrie 2014

De la pământ la asfalt

Strada Cânepii din Avrig a fost redată traficului după lucrări de modernizare în valoare de peste 3,2 milioane de lei. Au mai rămas de executat doar marcajele stradale.


Una dintre cele mai importante investiţii pe care le-a derulat primăria Avrig în oraş a fost recent finalizată. Strada Cânepii, una din arterele principale din oraş, a fost complet modernizată şi asfaltată. Dacă, până de curând, această stradă era una de pământ şi avea doar parțial o reţea de canalizare, acum avrigenii care locuiesc aici se pot lăuda cu o stradă modernă, cu reţelele de apă, canalizare şi canalizare pluvială, drum asfaltat şi trotuare cu pavele.

Stradă modernă

„Avrigul este un oraş care trece printr-un amplu proces de modernizare. În acest moment sunt înlocuite reţelele de apă şi canalizare pe majoritatea străzilor, iar apoi vom începe şi investiţiile în modernizarea multora dintre aceste străzi. Deocamdată, am reuşit să finalizăm o lucrare de amploare, respectiv strada Cânepii, o arteră principală, care însă era până nu demult de pământ. Mă bucur să văd oameni fericiţi şi mulţumiţi de faptul că locuiesc pe o stradă modernă, asfaltată, şi se bucură de tot confortul secolului XXI”, a explicat Arnold Klingeis, primarul orașului Avrig.

Pe două tronsoane

Strada Cânepii are o lungime de 1.000 de metri, iar contractul pentru modernizarea ei a fost semnat în data de 17 decembrie 2012, cu asocierea de firme SC Geiger Construct Transilvania SRL - SC Construcţii SA. Valoarea totală a lucrărilor a fost de 3.266.750,00 lei, fără TVA. Ordinul de începere a lucrărilor a fost emis în data de 8 aprilie 2014. Lucrările s-au desfăşurat pe două tronsoane alternative, tronsonul cuprins între Cimitir şi strada Negoiu şi cel cuprins între Negoiu şi Sticlă. Practic, a fost introdusă canalizarea pe toată strada, a fost introdusă reţeaua de canalizare pluvială şi a fost modernizată reţeaua de apă. A fost pregătită strada pentru turnarea covorului asfaltic, apoi a fost asfaltată, iar trotuarele au fost realizate din beton stabilizat şi pavele. Primarul Klingeis motivează alegerea soluţiei pavelelor prin faptul că ele sunt mai ușor de înlăturat și reașezat în eventualitatea unor intervenţii necesare la reţelele de apă şi canalizare. Strada este destinată traficului mediu şi urmează a se executa, în perioada următoare, lucrările pentru siguranţa circulaţiei.


Sursa: Mesagerul de Sibiu 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu