joi, 25 septembrie 2014

Lucrări edilitare la Avrig

Pentru că Avrigul este una dintre destinaţiile preferate ale turiştilor şi pentru ca avrigenii să se poată mândri cu oraşul lor, municipalitatea din Avrig se preocupă continuu de aspectul urbei. dar şi de cel al localităților aparţinătoare.



Astfel, în această vară, Serviciul pentru Administrarea Pieţelor, Târgurilor, Spaţiilor Verzi şi Ecarisaj din cadrul Primăriei Avrig a efectuat o serie de lucrări de întreţinere şi înfrumuseţare a oraşului Avrig, precum şi a localităţilor aparţinătoare, respectiv Mârşa, Săcădate, Bradu şi Glâmboaca.
În sezonul estival au fost efectuate lucrări de amenajare a Parcului Central din Avrig. Au fost reparate băncile, au fost înlocuite coşurile de gunoi, au fost vopsite jocurile, a fost cosită iarba şi au fost vopsite bordurile. La Biserica Ortodoxă de pe strada Bisericii a fost reparată tencuiala gardului care a fost şi zugrăvit, a fost toaletat gardul viu şi au fost vopsite lisele.
În oraşul Avrig, angajaţii aceluiaşi serviciu din cadrul Primăriei au  decolmatat pâraiele de pe strada Mihai Eminescu până la râul Avrig, pârâul de la Roman la Pavilion şi pârâul Morii, de la Liceul „Gheorghe Lazăr“ până la intrarea în fostul Preventoriu. Totodată, a fost zugrăvit Podul Mârşei, s-au efectuat lucrări de întreținere a spațiilor verzi din incinta Gării Avrig (erbicidat, cosit iarba şi toaletat arborii și vegetația) şi a fost amenajată platforma gării, unde se organizează piaţa agro-industrială.
Angajaţii Serviciul pentru Administrarea Pieţelor, Târgurilor, Spaţiilor Verzi şi Ecarisaj au cosit spaţiile verzi de pe raza Avrig, dar şi intrările în localitate dinspre Braşov şi Sibiu, apoi au amenajat şi rondurile de flori de la cele două intrări. Echipele de lucru au reparat băncile în zona Sticla, în faţa Liceului „Gheorghe Lazăr“ şi băncile dintre blocurile din oraş şi a montat 20 de bănci stradale noi pe străzile Unirii și Râului, precum şi în zona blocurilor. Totodată, au fost plombate gropile de pe străzile Samuel von Brukenthal, Gării şi Bisericii din Avrig, în timp ce strada Pinului a fost nivelată cu sort.
În aceeaşi perioadă au fost executate lucrări de amenajare a platoului din curtea fostei mori din Avrig, dar şi la târgul de animale. Aici au fost reparate toaletele, au fost reparate conducta de apă şi robineţii, camera medicului veterinar, gardul care împrejmuieşte locaţia, rampa de încărcat animale, drumul de acces şi a fost cosită iarba.
Zilnic în oraşul Avrig sunt înlocuite şi reparate băncile stradale, coşurile de gunoi, indicatoarele rutiere şi stâlpii care delimitează spaţiile verzi.

 Adăpost autorizat


Tot în această vară, a fost amenajat Adăpostul de Câini fără Stăpân al oraşului Avrig, situat la fosta bază militară din Mârşa, în vederea obţinerii autorizaţiei sanitar-veterinare. Aici a fost introdus curentul electric, au fost realizate branșamentele la rețeaua de apă şi cea de canalizare şi au fost amenajate încăperile care vor găzdui patrupedele. În data de 28 iulie, adăpostul, care are o capacitate de 60 de câini, a primit avizul Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Animalelor Sibiu.

Mârşa


În localitatea Mârşa a fost amenajat, în această vară, parcul central. Aici au fost reparate jocurile, a fost introdusă ţeavă de scurgere pentru apa pluvială, a fost toaletat gardul viu, copacii şi a fost cosită iarba.
De asemenea au fost cosite aleile principale, a fost toaletat gardul viu din localitate, au fost introduşi stâlpi de iluminat electric până la cimitir, a fost amenajat spațiul verde din curtea AGIR şi a fost decolmatat râul Mârşa. De la trecerea căii ferate Mârşa până la canalul de fugă Olt, pe o distanță de 3 km, au fost amenajate şanţuri de scurgere.
În continuare, zilnic sunt curăţate străzile din Avrig şi Mârşa şi este adunat gunoiul de pe stradă.

Glâmboaca


În Glâmboaca a fost cosită iarba de la râul Olt până la intrarea în localitate şi a fost amenajat cimitirul. De asemenea, au fost efectuate lucrări de întreţinere şi reabilitare a parcului central, respectiv au fost reparate jocurile şi au fost reparate şi vopsite băncile stradale. Angajaţii de la Spaţii Verzi au tăiat lăstărişul pe pârâul Glâmboaca, pe o distanţă de 2,5 km. Au fost efectuate şi lucrări de reparaţie la căminul cultural din localitate, dar şi la căminul de bătrâni.

Săcădate


La Săcădate a fost reparat canalul de scurgere al apei pluviale de la Monumentul Eroilor din localitate. Au fost efectuate lucrări de reparaţie şi întreţinere la Parcul Central, respectiv au fost reparate jocurile, băncile şi a fost cosită iarba. A fost amenajată şi curtea căminului cultural. Toate şanţurile de pe raza localității au fost cosite şi erbicidate. Lucrări de întreţinere au fost efectuate şi la cimitirul din localitate. Au fost reparate şi vopsite băncile stradale şi au fost montate coşuri de gunoi.

Bradu


În localitatea Bradu au fost efectuate, recent, lucrări de reparaţie a tencuielii exterioare a căminului cultural. De asemenea, a fost cosită iarba din curtea căminului, de pe spaţiile verzi din localitate şi au fost amenajate rondurile de flori. A fost reparat şi canalul de scurgere al apei pluviale.
Săptămânal, este adunat gunoiul de pe străzile din Glâmboaca, Săcădate şi Bradu.


Sursa: Mesagerul de Sibiu (12.09.2014)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu