joi, 25 septembrie 2014

Premiu important pentru folclorul avrigean

Ansamblul avrigean, condus de Marin Krutofist, s-a numărat printre cele mai tinere La concursul de la Tulcea, în perioada 7-12 august, au participat 19 copii din clasele V-VIII, respectiv 18 dansatori şi solista vocală Otilia Bolohan. „Pentru noi este o mare realizare, deoarece am fost unul dintre cele mai mici ansambluri din concurs, în condiţiile în care la această competiţie au fost înscrise ansambluri care au avut în componenţă 50, chiar 200 de persoane. În plus, am fost şi unul dintre ansamblurile cu cea mai mică medie de vârstă. Cu toate acestea, copiii s-au descurcat exemplar şi ne-au făcut mândri. Cu atât mai mult cu cât aceasta a fost pentru noi prima participare la acest festival“, a mărturisit Krutofist.



Mesageri ai folclorului


La ediţia din acest an a festivalului „Peştişorul de Aur“, inițiat în 1992, au participat peste 1.000 de tineri din 12 județe ale României, dar și din Rep. Moldova, Ucraina, Serbia, Lituania, Polonia, Turcia şi Bulgaria. La Secţiunea Străină, Marele Premiu a fost câştigat de Ansamblul Folcloric „Kud Vinca“ din Belgrad, iar la Secţiunea Română, de către Ansamblul Folcloric „Cununa Apusenilor“, din Gilău (jud. Cluj).

Valori locale


Ansamblul Folcloric „Purtata Avrigului“ al Casei de Cultură din Avrig, a luat fiinţă în 1963, cu aportul însemnat al maestrului coregraf Ioan Vălean. În 1998 s-au pus bazele unei echipe de dansatori din rândul copiilor de clasele II-VIII, care an de an aduce noi talente de dansatori si solişti vocali dornici de afirmare. Tânărul ansamblu, în prezent pregătit de coregraful Ilie Iordache, are în repertoriu cântece şi dansuri populare din Avrig, dar și din Mărginimea Sibiului sau de pe Valea Hârtibaciului. Ansamblul este condus de Marin Krutofist, corepetitor este Aurel Maxim, iar solişti vocali sunt Otilia Bolohan şi Ionuţ Rotar.

Sursa: Mesagerul de Sibiu (22.08.2014)


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu